24 Temmuz 2013 Çarşamba

Adamım Kokoreç nasıl yapılır biliyormusun

Konu başlığımızda şahane oldu kokoreç nasıl yapılır neyden yapılıyor bu kokoreç bazen yiyoruz çok lezzetleri bazı yerlerdekiler o kadar güzel değil nedenmi çok basit.

Yahu herşeyin tazesi güzeldir diye her seferinde söylüyoruz adamlar danayı kesiyor bağırsaklarını çıkarıp yıkayıp senin kokoreç yediğin adama veriyordu eskiden artık bu işte ticarete dönüşünce firmalar alıyor bu barsakları temizliyor sonra o tele sarıp derin donduruculara koyuyor.

Heee şimdi anladık bekliyor anında senin kokoreç yediğin adam onu ordan alacak buzu ericek sonra koyacak ateşe sen gidip yiyeceksin tadı pek nahoş olacak çünkü bekledi o ama taze olsaydı daha güzel olacaktı gerçi her halukarda güzel oluyor.

Birde meşhur laf var hani süt kuzu kokoreç nedir diyoruz demi kuzu işte öyle minik değil tabi 1 yaşını geçmiş genç koyun yada koç erkek dişi gibi düşünün öyle işte onunki daha yumuşak ve lezzetli olur.

şimdi gelelim nasıl yapılıyor biz yaptık kokoreç acı oldu diyorsun acı olmamasını istiyorsan pişerken şişle del evet del içindeki sıvı aksın o acı sular gitsin lezzet gelsin. Kokoreç nasıl sarılır bağırsağı sararken arasına yağ koyun lezzetli olsun sonra pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder